Arione is de vierde generatie van Piedmont wijnproducenten. In de vroege jaren 1900 stichtte Luigi Arione het bedrijf dat vandaag de dag nog steeds zijn naam draagt. Het is een geschiedenis die gebaseerd is op passie en ervaring, overgebracht van vader op zoon gedurende meer dan een eeuw, die zich blijft ontwikkelen en blijft groeien door steeds weer nieuwe projecten die in lijn zijn met de eisen van de binnenlandse en buitenlandse markten. Prachtige uitzichten en de schoonheden van het land maakten het dat de geschiedenis en de traditie van de Arione familie allemaal overgebracht konden worden in hun wijnen en in hun eigen visie op het bedrijf.

Op dit moment wordt de Arione wijnmakerij geleid door de broers Mauro en Luca Ariona; de managers van de twee familiekelders. Het bedrijf heeft toegang tot wijngaarden die gelegen zijn in de beste gebieden van Piedmont; de Langhe en de Monferrato. Daarbij zijn betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie de leidende waarden binnen hun bedrijfsvoering, want alleen door te kijken naar de toekomst kan het heden verbeterd worden. Dankzij continue investeringen in gespecialiseerde experts, gekwalificeerd personeel, testen, onderzoeken en ontwikkelingen kunnen vandaag de dag producten en resultaten van hoge kwaliteit behaald worden.
Een eeuw lang wijnen en veelzeggende prijzen, zowel in Italië als in het buitenland, zijn dan ook het resultaat van het in grote mate zorg dragen voor onderzoek en het bereiken van steeds maar hogere kwaliteitsstandaarden.