In 1888 ontstond een kleine zuidelijke onderneming die later uit is gegroeid tot een bedrijf met wereldwijde bekendheid, dankzij de grenzeloze passie en nauwgezette toewijding van de familie D’Ambra. De stichter is Francesco D’Ambra, oftewel Don Ciccio. Geboren in 1863 in een familie van lokale wijnbouwers, hij wijdde zich van jongs af aan de handel in wijn.  D’Ambra Vini d’Ischia is nu een toonaangevend bedrijf in de wijnbouw. Voor de wijn die tegenwoordig geproduceerd en gebotteld wordt, gebruikt men de eersteklas druiven biancolella, forastera en per” e palummo. Het oogappeltje van Casa D’Ambra, de wijngaard van Frassitelli, ligt 500 m. boven de zeespiegel. Geconsacreerd door de beroemde Italiaanse vinoloog Veronelli als een van de mooiste bestemmingen van de wereld voor wijngastronomische pelgrims. En het was ook diezelfde Veronelli die gescheiden vinificatie aanraadde.