Generaties lang heeft de Fraccaroli Matio familie zich naar eigen zeggen gewijd aan het telen van de wijn in het prachtige, charmante dorp van San Pietro in Cariano.
Sinds 1946 hebben grootvader en oom Giovanni Luigi Fraccaroli de ene na de andere druif geoogst en daarmee Valpolicella en Amarone wijn geproduceerd. Dit is dan ook waar de wijnervaring binnen de familie vandaan komt.
De traditie en het werk werd voortgezet onder leiding van vader Mario, die met grote passie en doorzettingsvermogen zichzelf gewijd had aan het zorgen voor de uitbreiding van hun wijngaarden en wijnmakerij, waarbij de wijnen binnen hun bedrijf gebotteld werden en tevens in de verkoop gingen bij de detailhandel. Mario werd in zijn werk gesteund en aangemoedigd door de passie en vasthoudendheid van moeder Theodora.
De afgelopen jaren is het zoon Flavio geweest die traditioneel onderwijs van zijn vader gehad heeft en studeerde waarna hij zijn diensten bood aan het produceren van deze goede wijnen. Dit is waar Farm FlaTio tot leven is gekomen.
De boerderij is gelegen in San Pietro in Cariano, het platteland van Valpilicella in de provincie van Verona. De wijngaarden zijn gelegen in de vlaktes, het voorland en de heuvels welke vergezeld worden door olijven- en kersenbomen. Vanuit hier ontstaan 4 klassieke wijnen van Valpolicella; de jonge en frisse Valpolicella Classico, Valpolicella ’s ‘oudere broer’ de Superiore Ripasso, de stevige maar verslavende Amarone en de Recioto.