Antica Fattoria

Arione

Arione is de vierde generatie van Piedmont wijnproducenten. In de vroege jaren 1900 stichtte Luigi Arione het bedrijf dat vandaag de dag nog steeds zijn naam draagt. Het is een geschiedenis die gebaseerd is op passie en ervaring, overgebracht van vader op zoon gedurende meer dan een eeuw, die zich blijft ontwikkelen en blijft groeien door steeds weer nieuwe projecten die in lijn zijn met de eisen van de binnenlandse en buitenlandse markten.

Azienda Agricola Valdinera

Het terrein van Azienda Agricola Valdinera strekt zich uit over 16 hectare. Al vier generaties van de familie Careglio hebben zich bezig gehouden met het bewerken van dit landgoed in de wijnbouw en de wijnproductie. Sinds 1988 zelf gebottled onder eigen merk. De wijnstokken waar gebruik van wordt gemaakt zijn: Barbera, Favorita, Arneis en Nebbiolo.

Bastianich

Deze geweldige wijnmaker Bastianich bevindt zich in de regio Friuli-Venezia Giulia, in de noordoostelijke hoek van Italië. De centrale stad Udine is ongeveer 90 minuten ten noordoosten van Venetië gelegen. De Bastianich winery bestaat uit 28 hectare. De wijngaarden zijn gelegen in de Colli Orientali del Friuli DOC en bevinden zich in twee verschillende zones. De oorspronkelijke wijngaard in Buttrio/Premariacco ligt op de zuidelijke heuvels in de DOC. Het is beïnvloed door de warmte van de zee en is beroemd vanwege de productie van grote wijnen. De tweede eigenschap in Cividale del Friuli wordt beïnvloed door de bora, ofwel de noorder wind. De wijnen zijn door de koelere nachten veel aromatischer. Beide gebieden delen vergelijkbare bodem; ponca. De kruimelig zandsteen geeft de wijnen hun handtekening van minerale ruggengraat. De Bastianich winery, opgericht in 1997, streeft ernaar de geschiedenis en cultuur van Friuli-Venezia Giulia te begrijpen en het naar een nieuw niveau te brengen. Wij creëren unieke wijnen die de opmerkelijke kracht en evenwicht tonen. Vespa Bianco is vernoemd naar de altijd aanwezige wespen die worden aangetrokken door de rijpe druiven.

Belisario

Het Azienda Belisario is ontstaan in 1971. Tegenwoordig omvat deze Azienda Agricola 300 hect. Wijngaarden en een cantine met een capaciteit van 30.000 hl. Daarbij zijn ze de grootste producent van de wijn Verdichio di Matelica Doc. Bij de productie wordt samengewerkt met velerlei experts van wijndeskundigen tot commercieel medewerkers voor binnen- en buitenland.

Azienda Agricola Bolsignano

Het ‘Azienda Agricola Bolsignano’  gelegen ten zuid/westen van Montalcino, op een hoogte van ca. 400 meter, zijn de wijngaarden van Az. Agr. Bolsignano die 9 ha beslaan. De bescherming van Monte Amiata met ten zuid-westen de verzachtende invloed van de zee, brengt dit gedeelte van Montalcino een bijzonder klimaat: droge zomers en weinig regen in de herfst, karakteristieken die een goede rijping van de druif mogelijk maken. Gemiddeld leeftijd wijnstokken 20 jaar oud. De galestro-tufoso grond is ideaal voor de productie van wijnen met een lange rijping, die plaatsvindt in eikenhouten vaten van ca. 30hl. zoals de oude traditie vereist.

Broccatelli & Galli

Al eeuwen combineert Viticoltori Broccatelli & Galli agrarische kennis en hoge kwaliteit tot een hoogwaardig product: wijn. De wijngaarden liggen in de exclusieve DOC en DOCG gebieden. In het hart van Umbrië, op de prachtige heuvels van Torgiano en Montefalco. Hier is de cultuur van de wijnstok groots en de rijping van de druif bijzonder zoet. De precieze selectie van de druif, de aandacht waarmee elke fase van het rijpingsproces en het bottelen wordt gevolgd, het respect voor tradities en tegelijkertijd het meegaan met de moderne technieken, maken het mogelijk om een kwalitatief goed product te leveren. Al deze factoren maken de wijnen van Viticoltori Broccatelli & Galli zo uniek en lekker dat wij ze hebben opgenomen in onze assortiment. Dus wilt u zich even in de heuvels van Umbrië wanen, of gewoon een goed glas wijn drinken, probeer dan een van deze wijnen.

Cantine Natale Gini


In het hart van Toscane produceert de familie Gini al sinds generaties wijnen van hoge kwaliteit in de wijnkelders van Natale Gini. De geschiedenis van de familie vertelt dat op de dag van Kerst in 1907 Fioravante Gini een toost uitbrengt met een glas uitstekende wijn op zijn eerstgeboren zoon. Natale Gini leerde van de wijsheid van zijn vader en ontwikkelde zich tot een echte kenner en vernieuwer van de wijnbouw en wijnbereiding en daarom wordt zijn naam aan de wijnkelders gegeven.

Casa D’Ambra

In 1888 ontstond een kleine zuidelijke onderneming die later uit is gegroeid tot een bedrijf met wereldwijde bekendheid, dankzij de grenzeloze passie en nauwgezette toewijding van de familie D’Ambra. De stichter is Francesco D’Ambra, oftewel Don Ciccio. Geboren in 1863 in een familie van lokale wijnbouwers, hij wijdde zich van jongs af aan de handel in wijn.  D’Ambra Vini d’Ischia is nu een toonaangevend bedrijf in de wijnbouw. Voor de wijn die tegenwoordig geproduceerd en gebotteld wordt, gebruikt men de eersteklas druiven biancolella, forastera en per” e palummo. Het oogappeltje van Casa D’Ambra, de wijngaard van Frassitelli, ligt 500 m. boven de zeespiegel. Geconsacreerd door de beroemde Italiaanse vinoloog Veronelli als een van de mooiste bestemmingen van de wereld voor wijngastronomische pelgrims. En het was ook diezelfde Veronelli die gescheiden vinificatie aanraadde. Sindsdien zijn de Frassitelli van Casa D’Ambra een van de eerste voorbeelden, misschien wel de allereerste, van het gebruik van het Cru.

Azienda Agricola Corteforte

Pietra Corte Forte werd gebouwd in 1400 op een strategisch punt in de Fumane valley. Origineel bestond het uit vier torens met een muur die ze met elkaar verbond en was het een belangrijk verdedigingspunt tegen de opkomende troepen uit het Noorden.Vanaf 1989 is het eigendom van Carlo Maria Cerutti, gepassioneerd wijnverbouwer. Circa 3 hectare wijngaard met een jaarlijkse productie van 250-270 quintale druif, bestemd voor de wijnen Valpolicella Classico Superiore, Amarone, Recioto Amandorlato en de witte passito “Il sole di corteforte”.

Duca di Saragnano

Wijn is altijd al synomiem voor kunst, maar dat is niet genoeg voor het behouden van producten van superieure kwaliteit. Daarbij komt nog meer kijken, zoals liefde verzorging en techniek van de producent.  De passie voor de druif en de puurheid van alle fases van de wijnbereiding, zijn de geheimen van onze wijnen. De lijn Duca di Saragnano is ins heerlijke, verrukkelijke, kostelijke resultaat.

Azienda Agricola FlaTio

De boerderij is gelegen in San Pietro in Cariano, het platteland van Valpilicella in de provincie van Verona. De wijngaarden zijn gelegen in de vlaktes, het voorland en de heuvels welke vergezeld worden door olijven- en kersenbomen. Vanuit hier ontstaan 4 klassieke wijnen van Valpolicella; de jonge en frisse Valpolicella Classico, Valpolicella ’s ‘oudere broer’ de Superiore Ripasso, de stevige maar verslavende Amarone en de Recioto.

Forteto della Luja

Azienda Agricola Forteto della Luja  is gelegen te Loazzolo in Piemonte tussen Alba, Acqui Terme en Asti in eenOase van het WWF. Een azienda die volledig biologisch werkt en alleen gebruikt maakt van natuurlijke producten, zelfs de cantine draait op zonneenergie.

Gianfranco Fino

Gianfranco Fino startte dit domein in 2004 wanneer hij een 50-jaar oude wijngaard Primitivo kocht. Ondanks de recente start, is het domein nu reeds een referentiepunt in de regio. De wijnen hebben nu reeds een cultstatus bij wijnjournalisten en aficionados. Extreme kwaliteit . 100% Primitivo. Microproductie van 7000 flessen. Een absurd laag rendement zorgt voor een nooit geziene wijn van de Primitivo-druif. Een gigantische concentratie met een onvoorstelbare frisse zuurstructuur. Perfect gebalanceerd. Dit is zonder enige twijfel de beste Primitivo te vinden op de markt. Briljant

Graci

Het wijnhuis Graci is gelegen op de noordflank van de Etna in het dorpje Passopisciaro, een regio waar de viticultuur diepgeworteld zit. De typische druivensoorten die men hier gebruikt zijn Nerello Mascalese en Cappuccio in rood en Carricante en Cattaratto in wit. Alle wijngaarden van dit domein bevinden zich tussen de 600m en de 1100m hoogte.

Inama

Stefano Inama is een van de meest ambitieuze wijnproducenten van Veneto, met wijngaarden in het soave classico gebied en de Colli Berici. Vooral de Soave’s van de cru Foscarino zijn wereldberoemd. Op de sterk vulkanische bodem komt de inheemse garganega optimaal tot zijn recht en geeft wijnen met ongekende diepgang. Biologische Wijnhuis die dit niet op het etiket vermelden.

Istituto Agrario San Michele All’Adige – Fondazione E. Mach

 Het argrarisch instituut San Michele all’Adige werd gesticht in 1874 door Edmund Mach. Het doel in die tijd was het ontwikkelen van een experimenteel en educatief centrum   om de agrarische kwaliteit in Trentino te garanderen. Zijn filosofie was simpel, duidelijk en altijd actueel. Het wijnhuis, van het agrarisch insituut San Michele all’Adige, bezit 100 hectare wijngaard gelegen in het meest vooraanstaande agrarische gebied  van Trentino.

Josetta Saffirio

Ernesto Saffirio vraagt in 1977 aan zijn dochter Josetta Saffirio, docente wijnbouw en enologie aan de school voor enologie van Alba, en aan Roberto Vezza, enoloog, om voor het land in Casteletto di Monforte d’Alba te zorgen, wat ooit tot de overgrootvader van Josetta behoorde. Zo ontstond in 1985 na enkele experimenten een barolo van een zeer hoog niveau, wat de drijfveer werd voor de start van Azienda Agricola Josetta Saffirio.

La Colombera

Wijnhuis La Colombera is gelegen in het kleine dorpje Vho op 5 kilometer afstand van Tortona. Het wijnhuis beschikt over 22 hectare aan wijngaarden welke bijna allemaal gelegen zijn in de directe omgeving van de wijnkelders. Ze zijn het kloppend hart van Colombera.

Azienda Agricola Le Contesse

L’azienda Le Contesse werd begin jaren ’70 opgericht, specialiseerde zich in prestigieuze spumanti en DOC wijnen en is gelegen in het gebied tussen de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene. In de cantine ontbreekt het aan niets, de meest
geactualiseerde enologie, ervaren wijndeskundigen, vooroplopende materialen en moderne middelen, allen essentiële factoren waarop het succes gebaseerd wordt.

Leone De Castris

Het wijnhuis Leone de Castris is gevestigd in Salice Salentino, een klein dorpje in de streek Salento.  Het bedrijf is opgericht in 1665 door de Spaanse hertog Oronzo, Graaf van Lemos, in de Italiaanse regio Apulië. Het dorp is rijk aan wijngaarden en olijfboomgaarden.In 1925 starten Piero en Lisatte Leone de Castris met het produceren van kwaliteitswijnen. Vanaf dat moment werd er veel geïnvesteerd in de wijngaarden en de wijnkelders.
Hun missie is om de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren en daarbij de producten te gebruiken die afkomstig zijn van het land waar ze geboren en getogen zijn. Het domein telt momenteel 500 hectare wijngaarden gelegen in Lecce, Brindisi en Taranto.

Luigi Tecce

Wijnhuis Luigi Tecce is gelegen op de Irpinian heuvels van de Campania. Op de grens van de Castelfanci & Paternopoli dorpen ter hoogte van 550 meter boven zeespiegel, groeit hier, op een bodem van kalksteen, uitbundige vulkanisch zand en zeefossielen, 5 hectare aan wijngaarden op geaccidenteerd terrein. Het gebied staat bekend om het produceren van heerlijke wijnen afkomstig uit de Aglianico druif die vervolgens wordt gevinifieerd als Taurasi DOCG. Tecce’s oudste wijnstokken van Paternopoli zijn meer dan 80 jaar oud.

Mazziotti

Het Huis Mazziotti werd opgericht in 1900 door Gerardo Mazziotti en net als zijn vader was het voor Italo een uitdaging om wijn te produceren naar de hoogste kwaliteitseisen. Om dit te bereiken plantte hij zijn wijngaard in het gebied waar de “Est Est Est di Montefiascone” zijn wortels heeft. Dit heuvelachtige gebied is omringd door besloten bossen welke samen met de aanwezigheid van het vulkanische Lago di Bolsena een grote bijdrage leveren aan de uitstekende klimatologische omstandigheden van de wijngaard.

Ormanni
Dit huis met een lange historie waarin het verschillende malen van eigenaar is veranderd ( waaronder de familie de Medici) is nu in handen van Paolo Brini Batacchi. Ormanni wijnen worden gemaakt in de wijngaard, de wijnmaker begeleid het proces door nauwkeurig op te letten wat de druivenstokken nodig hebben en laat zoveel mogelijk over aan de energie die de natuur te bieden heeft

 Azienda Agricola Palazzo

Azienda Agricola Palazzo gelegen in het zuid-oosten van Montalcino, op een hoogte van 320 meter, zijn de wijngaarden van Az. Agr. Palazzo. De azienda beslaat 12 ha waarvan het meeste wordt gebruikt voor wijnbouw, de wijnstokken zijn gemiddeld 17 jaar oud. Het bezit, dat stamt uit de achttiende eeuw, is compleet geherstuctureerd en gemoderniseerd qua mechanisatie en landbouw.

Praesidium

Familie Pasquale uit Prezza in Abruzzen heeft echt een heel klein bedrijf. Er wordt prachtige Montepulciano d’Abruzzo gemaakt met de opbrengst van slecht een paar hectare. Vader werkt nog in het bedrijf samen met zijn zoon en dochter. Opa heeft zelf de wijnkelder onder het huis uitgehouwen uit de rotsen, met de hand. Ambachtelijk is het juiste woord.

Serramarrocco

Een Siciliaans wijnhuis uit de provincie Trapani. Gelegen aan de westelijke kust van het eiland tussen Trapani en Marsala. Op de berg Erice in het hart van de DOC Erice wijnstreek. Het landgoed ligt op een klassieke helling in het Siciliaanse landschap, welke is vermengd met beboste gebieden en met afgeschuinde kavels, die sinds onheuglijke tijden bijzonder geschikt zijn voor de wijnbouw. De grond bestaat voornamelijk uit kleihoudend kalksteenzand vermengd met mergel. Het gebied beschikt over een ideaal maritiem microklimaat in een gebied met veel wind, op een hoogte van ongeveer 400 meter boven de zeespiegel met opvallende temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Deze klimatologische ideale omstandigheden, geologische ligging alsmede de terroir zorgen voor de typische kenmerken van het Serramarrocco’s wijndomein met zijn eigen typische cultuur en elegantie.

Tenuta Cavalier Pepe

Tenuta Cavalier Pepe bevindt zich in de gemeente Sant’Angelo all’Esca. De 35 hectare wijngaarden liggen in de Denominatie Taurasi DOCG en Coda di Volpe DOC op de heuvels van Sant’Angelo all’Esca en de aanpalende Taurasi en Luogosano. Alle drie maken ze deel uit van de 17 gemeenten van de appellation Taurasi DOCG De kavels van het terrein liggen verspreid over de Zuid en Zuid-Oostelijke hellingen, op een hoogte van 350 tot 500 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit klei, leem en zand en kalksteen. Het microklimaat toont zich met warme, zonnige zomers en koude winters. In het najaar zijn de emperatuurschommelingen het grootst. Er zijn warme, mooie dagen en koele nachten. Zo is de Aglianico-druif verzekerd van een langzame rijping. Er wordt laat geoogst. Meestal gebeurt dit vanaf half oktober tot midden november. Irpinia  heeft een lange wijntraditie. Het gebied dat door een bergrug gescheiden wordt en omgeven wordt door de Adriatische en de Tirrheense kust, bezit unieke eigenschappen voor de druiventeelt.

Tenute Girolamo

Het familiebedrijf “Tenute Girolamo” is gelegen in het hart van de Itria vallei. Vroeger verkocht grootvader Girolamo zijn druiven aan de  oöperatie maar tegenwoordig  worden er kwaliteitswijnen geproduceerd onder leiding van de jonge eigenaar Piero Girolamo. De wijnstokken van de huidige 50 hectare wijngaarden zijn gepland tussen 2001 en 2006 in de ijzerhoudende kalkstenen grond van de vallei. De toewijding en tomeloze energie van de Girolamo familia openbaren zich in de oogst van de mooiste inheemse Pugliese druivensoorten (evenals gerenommeerde internationale druivenrassen.) waarvan het resultaat te proeven is in elke fles, druppel voor druppel. Tenute Girolamo combineert onderzoek en een moderne aanpak met traditioneel vakmanschap in alle keuzes en selecties. De toekomst zal een voortdurende zoektocht naar perfectie zijn, een combinatie van innovatie en ervaring met passie en respect voor het land en de natuur.

Tenute Soletta
Na diverse jaren ervaring in het runnen van het familiebedrijf richt men zich vanaf 1996 vooral op de waarde van de producten en het gebied met een constante verbetering van de kwaliteit.
De wijngaarden van Tenute Soletta zijn van diverse typische soorten van Sardinie. Van de Vermentino, die mineraal, zilt en fris is, tot de Cannonau die krachtig, warm en vol structuur is.Een bedrijf welke een belangrijke positie aan het verkrijgen is binnen het Italiaanse wijnerfgoed.

Viberti Giovanni