Casa D’Ambra
In 1888 ontstond een kleine zuidelijke onderneming die later uit is gegroeid tot een bedrijf met wereldwijde bekendheid, dankzij de grenzeloze passie en nauwgezette toewijding van de familie D’Ambra. De stichter is Francesco D’Ambra, oftewel Don Ciccio. Geboren in 1863 in een familie van lokale wijnbouwers, hij wijdde zich van jongs af aan de handel in wijn. D’Ambra Vini d’Ischia is nu een toonaangevend bedrijf in de wijnbouw. Voor de wijn die tegenwoordig geproduceerd en gebotteld wordt, gebruikt men de eersteklas druiven biancolella, forastera en per” e palummo. Het oogappeltje van Casa D’Ambra, de wijngaard van Frassitelli, ligt 500 m. boven de zeespiegel. Geconsacreerd door de beroemde Italiaanse vinoloog Veronelli als een van de mooiste bestemmingen van de wereld voor wijngastronomische pelgrims. En het was ook diezelfde Veronelli die gescheiden vinificatie aanraadde. Sindsdien zijn de Frassitelli van Casa D’Ambra een van de eerste voorbeelden, misschien wel de allereerste, van het gebruik van het Cru.
Tenuta Cavalier Pepe
Tenuta Cavalier Pepe bevindt zich in de gemeente Sant’Angelo all’Esca. De 35 hectare wijngaarden liggen in de Denominatie Taurasi DOCG en Coda di Volpe DOC op de heuvels van Sant’Angelo all’Esca en de aanpalende Taurasi en Luogosano. Alle drie maken ze deel uit van de 17 gemeenten van de appellation Taurasi DOCG. De kavels van het terrein liggen verspreid over de Zuid en Zuid-Oostelijke hellingen, op een hoogte van 350 tot 500 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit klei, leem en zand en kalksteen. Het microklimaat toont zich met warme, zonnige zomers en koude winters. In het najaar zijn de emperatuurschommelingen het grootst. Er zijn warme, mooie dagen en koele nachten. Zo is de Aglianico-druif verzekerd van een langzame rijping. Er wordt laat geoogst. Meestal gebeurt dit vanaf half oktober tot midden november. Irpinia heeft een lange wijntraditie. Het gebied dat door een bergrug gescheiden wordt en omgeven wordt door de Adriatische en de Tirrheense kust, bezit unieke eigenschappen voor de druiventeelt.
Luigi Tecce
Wijnhuis Luigi Tecce is gelegen op de Irpinian heuvels van de Campania. Op de grens van de Castelfanci & Paternopoli dorpen ter hoogte van 550 meter boven zeespiegel, groeit hier, op een bodem van kalksteen, uitbundige vulkanisch zand en zeefossielen, 5 hectare aan wijngaarden op geaccidenteerd terrein. Het gebied staat bekend om het produceren van heerlijke wijnen afkomstig uit de Aglianico druif die vervolgens wordt gevinifieerd als Taurasi DOCG. Tecce’s oudste wijnstokken van Paternopoli zijn meer dan 80 jaar oud.