Disueri Nero D’avola Sicilia Doc Cusumano
Offerte aanvragen
Regio: Sicilië
Zone: Butera (CL), 400m hoog
Druivenrassen: 100% Nero d’Avola
Oogst “Vendemmia”: handmatig, eerste 10 dagen van september.
Vinificatie: De druiven worden handmatig geoogst en onderworpen aan een fase van maceratie bij lage temperatuur. De most fermenteert in staal bij een constante temperatuur van 28°C. Na de malolactische gisting rust de wijn minstens 5 maanden op de fijne droesem en verfijnt hij verder op fles.
Omschrijving: Disueri is afkomstig van de Nero d’Avola wijngaarden van Tenuta San Giacomo, in Butera. De wijn werd genoemd naar de Lago di Disueri, een meer in de buurt van de Tenuta. De kalkbodem, rijk aan witte trub, versterkt deze druivenvariëteit, embleem van Sicilië, en geeft hem aangenaamheid en elegantie. Hij heeft een verleidelijke neus met hints van donkere bessen, jeneverbessen en een vleugje eucalyptus. Zacht, bij na sensueel, glijdt over de tong, smaken van zwarte kersen, bosbessen en chocolade en verleidt het gehemelte met zachte, zeer delicate tannines en een lange, sappige afdronk.
Prijzen/nominaties: oogst 2022, 91 punten, James Suckling
Kleur: Heel intens donker rood.
Geur: De neus opent met fruitige aroma’s van kersen, bramen en viool tjes.
Smaak: De aanzet in de mond is droog en evenwichtig, nogal warm en aanhoudend, met smaak van bosbes, chocolade, specerijen, zwarte ker sen.
Wijn-spijs: gegrild vlees, gegrilde groenten, lamsvlees, lasagna, pasta gerechten, vegetarische ovenschotels.
Serveertemperatuur: 16/18°C
Inhoud: 0.75L
Alcoholgehalte: 13,5%
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.