Skip to content

Gelegen in de zonovergoten heuvels van Zuid-Italië, is Campanië lange tijd de bakermat van de wijnbouw geweest, met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Met een geschiedenis die teruggaat tot de Etrusken en Grieken, hebben de wijngaarden in de regio gefloreerd onder het mediterrane klimaat en de vulkanische bodem, waardoor wijnen met een opmerkelijk karakter en onderscheid zijn geproduceerd.

Campania beschikt over een rijk scala aan inheemse druivensoorten, die elk bijdragen aan het gevarieerde scala aan smaken van de regio. Een van de meest opvallende is Aglianico, geprezen als de ‘Barolo van het Zuiden’. Deze nobele druif gedijt op de vulkanische bodem van de Irpinia-heuvels en levert volle rode wijnen op met intense smaken van donker fruit, aarde en kruiden. Taurasi, gemaakt van Aglianico, staat bekend als een van de meest gerespecteerde rode wijnen van Italië, bekend om zijn rijpingspotentieel en complexiteit.

Naast Aglianico wordt Campania gevierd om zijn frisse en verfrissende witte wijnen, vaak gemaakt van de inheemse druivensoorten Falanghina, Greco di Tufo en Fiano. Falanghina, met zijn citrusachtige tonen en levendige zuurgraad, vangt de essentie van de Campanische kustlijn, terwijl Greco di Tufo en Fiano elegante uitingen van mineraliteit en bloemige aromaten bieden, die het vulkanische terroir van de regio weerspiegelen.

De afgelopen jaren heeft Campania een renaissance meegemaakt, waarbij wijnmakers oude tradities herontdekten en duurzame praktijken omarmden. Deze heropleving heeft Campaanse wijnen in de mondiale schijnwerpers gezet en wordt geprezen vanwege hun authenticiteit, vakmanschap en gevoel voor plaats.

Of u ze nu drinkt tegen de achtergrond van de kust van Amalfi of rond de tafel deelt met familie en vrienden, de wijnen van Campania bieden een voorproefje van de geschiedenis, traditie en de levendige geest van Zuid-Italië.

Alle wijnen uit regio Campanië

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top