Skip to content

Le Marche, een pittoreske regio in Midden-Italië, heeft een rijke geschiedenis van wijnmaken die teruggaat tot de Romeinse tijd.

Gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee, bieden het gevarieerde klimaat en de vruchtbare grond ideale omstandigheden voor het verbouwen van een breed scala aan druivensoorten. De wijngeschiedenis van deze regio is nauw verweven met de culturele en agrarische tradities en weerspiegelt eeuwenlange wijnbouwexpertise en passie.

Een van de opvallende wijnen van Le Marche is Verdicchio, vooral uit de gebieden Castelli di Jesi en Matelica. Verdicchio-wijnen worden geroemd om hun frisse zuurgraad, citrus- en amandeltonen en opmerkelijk rijpingspotentieel. De witte wijnen, vooral de wijnen met het label Verdicchio dei Castelli di Jesi en Verdicchio di Matelica, staan ​​bekend om hun frisse en minerale kwaliteiten, waardoor ze perfecte begeleiders zijn van de visgerechten uit de regio.

Le Marche staat ook bekend om zijn rode wijnen, waarvan Rosso Conero en Rosso Piceno prominente voorbeelden zijn. Rosso Conero, voornamelijk gemaakt van de Montepulciano-druif, staat bekend om zijn diepe kleur, robuuste body en smaken van donkere bessen en kruiden. Rosso Piceno, een blend van Montepulciano- en Sangiovese-druiven, biedt een veelzijdig profiel, variërend van licht en fruitig tot meer gestructureerd en complex, afhankelijk van de productiemethoden en het rijpingsproces.

De wijntradities in Le Marche benadrukken duurzaamheid en respect voor het land, waarbij veel wijngaarden biologische en biodynamische praktijken toepassen. Deze toewijding aan kwaliteit en authenticiteit heeft ervoor gezorgd dat Le Marche-wijnen erkenning en bekendheid hebben gekregen op het internationale toneel, waardoor de regio een verborgen juweeltje is geworden voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar onderscheidende Italiaanse wijnen van hoge kwaliteit.

Alle wijnen uit Le Marche gebied

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top