Skip to content

Een wijnhuis met stevige wortels

Het bedrijf Tenute Soletta werd in 1996 opgericht in Florinas (SS), in het noordwesten van Sardinië, op initiatief van Umberto Soletta, die een geconsolideerde familietraditie voortzet.
De wijngaarden bevinden zich op het platteland van Florinas en Codrongianos, in de provincie Sassari en strekken zich uit over 10 hectare, waarvan de eerste dateert uit 1965. Tegenwoordig produceert het typische lokale wijnen, waarbij een familietraditie levend wordt gehouden die sterk verbonden is met het land en begon begin 20e eeuw door zijn grootvader Samuele.
De aanpak van de teelt en productie van wijn is gebaseerd op het grootste respect voor de natuur en haar tijd. Alle werkzaamheden in de wijngaard worden uitgevoerd met respect voor het ecosysteem volgens de filosofie van de oprichter: “Ik behandel het land met liefde en respect en het beloont mij met uitstekend fruit”.
Elke activiteit, in de wijngaard of in de kelder, wordt uitgevoerd vanuit het perspectief van de ‘circulaire economie’ om het evenwicht en de harmonie tussen natuur en menselijk ingrijpen zoveel mogelijk intact te houden.

Alle wijnen Tenute Soletta

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top