Skip to content

Belisario beschikt over 300 hectare aan wijngaarden gelegen in de Alta Valle Esina; op 360-400m boven zeeniveau. Sinds 2002 heeft het do-mein voor 24 hectare wijngaarden een certificaat van biologische wijn-bouw.

L’Alta Valle Esina heeft een continentaal klimaat met aanvoer van koele lucht uit de Apennijnen en grote temperatuurwisselingen, maar ook vol-doende zon en hoge temperaturen. Dit zorgt voor een overvloed aan aroma’s, het behoud van de aciditeit, een beperkte opbrengst en een volledige rijpheid van de druiven. De Verdicchio’s van Belisario zijn zowel typisch als uniek. Ze hebben hun eigen stijl en volgen geen enkele smaaktendens. Naast de uitzonderlijke mix van bodem, klimaat en na-tuur kan het domein bovendien rekenen op hooggekwalificeerd personeel dat gebruikmaakt van spitstechnologie. Precies uit dat evenwicht ont-staan de wijnen van Belisario.

Dit jaar heeft de Cambrugiano de drie hoogst haalbare beoordelingen ontvangen van de drie belangrijkste wijngidsen van Italië: de ‘’Chinque Grappoli Bibenda’’, de ‘’Quattro Viti Vitae Associazione Italiana Somme-lier’’ en de ‘’Tre Bicchieri Gambero Rosso’’.

Alle wijnen Belisario

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top