Skip to content

Wijn uit Puglia, Italië, staat bekend om zijn rijke smaken, levendige kleuren en robuust karakter. Deze Zuid-Italiaanse regio, vaak de ‘hiel van Italië’ genoemd, beschikt over een unieke combinatie van gunstig klimaat, vruchtbare gronden en eeuwenoude wijntradities. De wijnen van Puglia zijn overwegend rood, met prominente variëteiten, waaronder Primitivo en Negroamaro. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun diepe, donkere tinten, volle structuur en tonen van rijp fruit, kruiden en aardse ondertonen.

Primitivo, vaak vergeleken met Zinfandel, staat bekend om zijn hoge alcoholgehalte en smaken van bramen, pruimen en peper. Negroamaro, een andere vlaggenschipdruif uit de regio, biedt wijnen met rijke, donkere bessensmaken, hints van zoethout en een licht bittere afdronk die de durf in evenwicht brengt. De witte wijnen uit de regio, zoals die gemaakt van de Fiano- en Verdeca-druiven, vallen ook op vanwege hun frisheid, mineraliteit en aromatische profielen.

Het diverse terroir van Puglia, met zijn gevarieerde microklimaten en grondsoorten, draagt bij aan de complexiteit en het onderscheidend vermogen van zijn wijnen. Van de wijngaarden aan de kust die profiteren van de mediterrane bries tot de gebieden in het binnenland met warmere, drogere omstandigheden: de wijnen van Puglia vatten de essentie van het landschap en de cultuur van de regio samen. Deze rijkdom en verscheidenheid maken Puglia tot een belangrijke en opwindende speler in de wijnwereld.

Alle wijnen uit Apulische gebied

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top