Skip to content

Siciliaanse wijnen worden gevierd vanwege hun onderscheidende kenmerken en robuuste smaken, een weerspiegeling van het unieke terroir en de rijke wijnbouwgeschiedenis van het eiland. Het zonnige, mediterrane klimaat, gecombineerd met vulkanische bodems van de Etna, produceert wijnen met opmerkelijke diepgang en complexiteit.

Rode wijnen uit Sicilië, zoals die gemaakt van de inheemse Nero d’Avola-druif, staan bekend om hun volle karakter, met smaken van rijp rood fruit, pruimen en een vleugje kruiden. Deze wijnen hebben vaak een gedurfde structuur met zachte tannines en een lange afdronk. Een andere opvallende rode kleur, Etna Rosso, gemaakt van de Nerello Mascalese-druif, biedt een eleganter profiel, met tonen van kersen en aardbeien, aardse ondertonen en een mineraalgedreven afdronk.

Witte wijnen uit Sicilië, vooral die van de Carricante- en Catarratto-druiven, vertonen een levendige zuurgraad en frisse citrussmaken. Wijnen op basis van Carricante, vaak uit de Etna-regio, staan bekend om hun knapperigheid, mineraliteit en hints van groene appel en kruidige nuances. Grillo, een andere prominente witte druif, levert wijnen op die aromatisch en pittig zijn, met tropisch fruit en bloemige tonen.

Over het algemeen worden Siciliaanse wijnen gekenmerkt door hun rijke, expressieve smaken en een balans die ze veelzijdig maakt voor verschillende keukens, en weerspiegelt het gevarieerde landschap van het eiland en de eeuwenoude wijntradities.

Alle wijnen uit Siciliaanse regio

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top