Ca’Brusà is een biologisch gecertificeerde wijnproducent uit de Piëmonte en gevestigd in de stad Monforte D’Alba, het hart van de barolo productie.
Grootvader Giovanni plantte dolcetto en barbera wijngaarden met passie en vakmanschap en wijdde zijn hele leven aan het land waar hij van hield. Na verloop van tijd werd het bedrijf doorgegeven aan zijn zoon Diego en kleinzonen Luca en Dario, die nebbiolo en chardonnay wijngaarden toevoegden, waardoor het aantal beplante hectares op 6 kwam. In 2002 werd de ‘Cá Brusá’ wijnmakerij opgericht, waar de oogst wordt gevinifieerd met behulp van traditionele methoden en moderne technologie. De kelder bevat ook een ruimte voor het bottelen en een ruimte voor het rijpen van de wijnen, vaak in barriques.
Barolo MENICO van Ca’Brusá is een waar juweeltje van de Piemontese wijnproductie, een embleem van de Langhe traditie. Deze wijn, gemaakt van 100% Nebbiolo druiven, is het resultaat van wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar die verbouwd zijn op bodems die gekenmerkt worden door een evenwichtige samenstelling van klei, slib en zand.