Skip to content

Italië beschikt over een rijke diversiteit aan wijnproducenten verspreid over de 20 regio’s, die elk unieke terroirs en druivensoorten aanbieden die bijdragen aan het gevierde wijnerfgoed van het land. Van de koele alpiene valleien van Trentino-Alto Adige tot de zonovergoten eilanden Sicilië en Sardinië: Italiaanse wijnmakers benutten regionale kenmerken om onderscheidende wijnen te creëren.

In het noorden staan ​​regio’s als Piemonte en Veneto bekend om hun respectievelijk Barolo- en Amarone-wijnen, vervaardigd door zowel historische landgoederen als innovatieve boetiekwijnhuizen. Midden-Italië, de thuisbasis van Toscane en zijn beroemde Chianti en Brunello di Montalcino, combineert traditie met moderne technieken, terwijl Umbrië en Marche minder bekende maar even aantrekkelijke druivensoorten bieden.

Zuid-Italië en de eilanden laten een ander spectrum zien, waarbij de robuuste Aglianico van Campania en de rijke Primitivo van Puglia de eeuwenoude wijnwortels van het gebied laten zien. De vulkanische bodems van Sicilië geven aanleiding tot complexe wijnen zoals Nero d’Avola en Etna Rosso, geproduceerd door een mix van grootschalige producenten en kleine, door een familie gerunde wijngaarden.

Dit tapijt van wijnmakers, van grote landgoederen tot kleine familieboerderijen, weerspiegelt de toewijding van Italië aan het behoud van lokale druivensoorten en traditionele methoden en tegelijkertijd het omarmen van innovatie, waardoor de wijnen van het land divers en internationaal vereerd worden.

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top