Skip to content

Wijn uit Umbrië, een regio in het hart van Italië, staat bekend om zijn onderscheidende kenmerken en rijke erfgoed. Het gevarieerde klimaat en het gevarieerde terrein van de regio, variërend van glooiende heuvels tot weelderige valleien, creëren een ideale omgeving voor wijnbouw. Umbrische wijnen worden gevierd vanwege hun robuuste smaken en aromatische complexiteit, die vaak het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

De bekendste wijn uit Umbrië is Sagrantino di Montefalco, een gedurfde rode wijn die bekend staat om zijn diepe kleur, intense tannines en smaken van donker fruit, kruiden en aarde. Deze wijn is gemaakt van de Sagrantino-druif, afkomstig uit de regio, die gedijt op de klei- en kalksteengronden.

Een andere opmerkelijke wijn is Orvieto, een witte wijn die dateert uit de oudheid. Orvieto is typisch licht en fris, met tonen van groene appel, peer en een vleugje amandel, waardoor het een perfecte aanvulling is op de lokale keuken.

De toewijding van Umbrië aan kwaliteit komt tot uiting in de nauwgezette wijnbereidingsprocessen, waarbij traditionele methoden worden gecombineerd met moderne innovaties. Deze toewijding resulteert in wijnen die niet alleen rijk zijn aan smaak, maar ook doordrenkt zijn van geschiedenis en een echte smaak van de cultuur en het landschap van de regio bieden.

Alle wijnen uit Umbrië gebied

Aanbevolen

Winkelwagen
Back To Top