Vespa Rosso IGT Bastianich
Offerte aanvragen
Producent: Bastianich
Druivenrassen: 50% Merlot, 30% Refosco, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
Zone: Colli Orientali
Regio: Friuli Venezia Giulia
Bodem: mergel en kalk
Oogst ‘’Vendemmia”: handmatig, vanaf de tweede week van september.
Vinificatie: de druiven worden geselecteerd op sorteertafels en vervolgens ontsteeld en gekneusd. De alcoholische fermentatie geschiedt bij gecontroleerde temperatuur van 25 tot 27 graden. Na decantatie wordt de wijn in roestvrijstalen tanks geplaatst voor een volledige malolactische gisting. De wijn rijpt afzonderlijk in eikenhouten barriques voor 18 maanden. Daarna worden de wijnen geblend en rijpt de Vespa Rosso nog minimaal 18 maanden in fles.
Kleur: diep robijnrood, helder en briljant.
Geur: complex met buitengweoon fruitige aroma’s voor een wijn uit een ’koud klimaat’. Daarnaast zijn mooie kruidige en aardse tonen merkbaar.
Smaak: buitengewoon fruitig en gestructureerd met kruidige en aardse tonen.
Wijn-spijs: een mooie begeleider van braadvlees en gerechten met varkensvlees.
Favoriet van Manlio: Runderhaas in een korstje van San Daniele ham
Serveertemperatuur: 18-20˚C
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.