Susumaniello Puglia IGP La Vela
Offerte aanvragen
Regio: Puglia
Zone: Salento Heuvels, Martina Franca, Taranto
Druivenras: susumaniello
Oogst “Vendemmia”: handmatig, vanaf de tweede helft van september.
Wijnbereiding: de druiven worden ontsteelt en gevolgd door maceratie op de schil voor zes tot acht dagen. De alcoholische fermentatie vindt plaats met geselecteerde gisten en bij gecontroleerde temperatuur van 22 tot 24 ˚C. De wijn rijpt in roestvrijstalen tanks.
Kleur: paarsrood, intens en helder.
Geur: intens met fruitige aroma’s van jam en kersen en kruidige aroma’s van tabak.
Smaak: halfdroog, rond en vol met een fijne aanwezigheid van tannines en een aanhoudende lange afdronk.
Wijn-spijs: door de hoeveelheid restsuiker en het jam-achtige karakter van de susumaniello past deze wijn heel mooi bij vettere gerechten zoals buikspek. Daarnaast vormt de susumaniello een mooie combinatie met champignonrisotto of een kaasplank.
Serveertemperatuur: 14-16˚C
Inhoud: 0.75L
Alcoholgehalte: 13% vol.
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.