Appassimento Puglia IGP La Vela
Offerte aanvragen
Producent: La Vela
Druivenrassen:
Zone: Martina Franca – Taranto
Regio: Puglia
Oogst “Vendemmia”: handmatig, vanaf de eerste week van September.
Wijnbereiding: voordat de druiven worden geperst worden ze eerst 15 tot 20 dagen te drogen gelegd volgens de klassieke appassimento-methode. Daarna vindt schilmaceratie plaats voor zes tot acht dagen gevolgd door alcoholische fermentatie met geselecteerde gisten bij een temperatuur van 22 tot 24˚C. De wijn rijpt in roestvrijstalen tanks.
Kleur: robijnrood met paarse reflecties, intens en helder.
Geur: intens met fruitige aroma’s van rijp rood fruit, kersen, frambozen en aalbessen.
Smaak: medium tot volle body, fruitig en zijdezacht met een aanhoudende afdronk met een mooi zoetje.
Wijn-spijs: een goede begeleider van rood vlees, wild en champignonrisotto.
Serveertemperatuur: 14-16˚C
Inhoud: 0.75L
Alcoholgehalte: 14% vol.
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.