Hirundo Lugana Brut Metodo Classico Millesimato DOC Selva Capuzza
Offerte aanvragen
Producent: Selva Capuzza
Regio: Lombardije
Zone: Desenzano
Druivenrassen: 100% Turbiana (de Trebbiano van Lugana)
Oogst ‘’Vendemmia’’: handmatig met zorgvuldige selectie van de trossen uit de wijngaarden Selva en Menasasso. Millesimato wordt gebruikt om aan te duiden dat de mousserende wijn is gemaakt van druiven die voor minimaal 85% uit hetzelfde oogstjaar komen.
Vinificatie: fermentatie van de most vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De eerste rijping vindt ook plaats in stalen tanks. Hoewel dit soms doet vermoeden, komt de wijn niet in contact met hout. De tweede fermentatie geschiedt in de fles; volgens de klassieke methode.
Kleur: briljant strogeel met een fijne en aanhoudende perlage.
Geur: aangename tonen van broodkorst en gist, gele bloemen en bittere amandelen.
Smaak: rond, droog, levendig fris en licht sappig. De mousserende wijn is perfect in balans en voldoende persistent.
Wijn-spijs: natuurlijk perfect als aperitief, voorgerechten met vis, fingerfood, rauwe vis, schaaldieren en wit vlees.
Serveertemperatuur: 12-14˚C
Inhoud: 0.75L
Alcoholpercentage: 13%
Selva Capuzza – Hirundo
Familieboerderij Selva Capuzza legt zich toe op de productie van zes inheemse wijnen uit het gebied, waarvan Lugana de bekendste die zij al sinds de jaren 60 produceert. Het landgoed ligt op 4 km ten zuiden van het Gardameer, in een heuvelachtig gebied dat binnen de grenzen van de drie belangrijkste DOC-gebieden valt: Riviera del Garda Classico, San Martino della Battaglia en Lugana.
Hirundo is een van de historische producten van Selva Capuzza die voor het eerst in 1908 is gemaakt. Het is een mousserende wijn met karakter, die zich goed leent om een paar jaar (5 tot 10) te laten liggen. Door veroudering komen de karakteristieken van de Turbianadruif nog beter tot zijn recht.
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.